Archive for February, 2007

Mengenali diri dengan acuan segera

Wednesday, February 28th, 2007

Aha, nampaknya saya telah di”tag” oleh saudara Shukri. Meme sebegini boleh diumpamakan sebagai acuan segera bagi Insan Web2.0. mencari fitrah Dirinya instead of menempuhi hidup dan menemukan sendiri siapakah Dirinya melalui pengalaman. Seakan inilah caranya mereka (kita?) mengurangkan kesunyian dan menemukan persamaan dengan insan lain di ruang siber yang tak terbatas ini.

Part 1: On the Outside
Name : AdiFitri.com
Date of Birth : 30th March 1980 – Year of the Metal Monkey (tak, serius doh)
Current Status : “You appear offline to this user”
Eye Colour : Hitam.
Hair Colour : Hitam dan kelabu.
Righty or Lefty : Righty.
Zodiac Sign : Aries.

Part 2: On the Inside
Your Heritage : ¾ Jawa, ¼ Siam
Your Fear : …are usually baseless and grossly misproportioned.
Your Weakness: …is what makes me human.
Your Perfect Pizza : pepperoni, tomato sauce, ground beef, black pepper, herbs held together with oozing mozzarella.

Part 3: Yesterday, Today & Tomorrow
Your thoughts first waking up : “breakfast sempat lagi nih..”
Your bedtime : sebaiknya kurang lebih tengahmalam.
Your most missed memory : 18 September 2006.

Part 4: Your Pick – wohoo! Bahagian ni paling baik: define Diri dengan pola consumption! Syabas Kapitalisme Liberal, kamu telah menyelinap ke setiap pelosok kewujudan kami.
Pepsi or Coke : Teh ais
McDees or Burger King : sama je.
Single or Group Dates : heh, kalau dapat date pun patut dah bersyukur.
Adidas or Nike : Puma.
Lipton Tea or Nestea : pfeh, wussies je minum Lipton dan/atau Nestea – teh Cap Masjid .
Chocolate or Vanilla : Vanilla dengan chocolate syrup. Dengan badam sikit. pergh…
Cappucino or Coffee : coffee.

Part 5: Do You…
Smoke : tak doh. bahaya.
Curse : fuck no! never!

Part 6: In the Past Month
Drank alcohol : tak
Gone to the mall : except on weekends
Been on stage : “…all the world’s a stage..” ah, you get the idea.
Eaten sushi : hoho..ada doh, udang lagi. Esoknya sakit kaki..
Dyed your hair : tak.

Part 7: Have You Ever?
Played a stripping game : kat PC ada la. Tu pun kalah.
Changed who you were to fit in : ever? Ada jugak. Tapi dah lama give up.

Part 8 : Marrriage
Age you’re hoping to be married : 27. which is er..tahun ni la! Hehu..

Part 9: In A Guy/Girl
Best Eye colour : white
Hair colour : platinum
Short or long hair : no hair

Part 10: What Were You Doing?
1 minute ago : mengarang perenggan pembukaan di atas.
1 hour ago : betulkan kod website.
4 1/2 hours ago : masih di pejabat (8.30pm).
1 month ago : tak keruan, sampai harini. Terfikir sekiranya semua orang dilahirkan psychic
Part 11: Finish The Sentence
I love : Dinda *:)
I feel : immense longing*
I hate : being away from her..*
I hide : my feelings poorly. (see below)
I miss : her.*
I need : to get myself sorted.

*Berdasarkan pernyataan-pernyataan ini, pasti kalian sedar apa/siapakah Tumit Achilles saya. Sekiranya anda seorang watak jahat yang kebetulan sedang membaca post ini, dan ingin memaksa saya menggunakan kebolehan saya bagi tujuan Kejahatan, kini anda tahu siapa yang perlu anda culik.

Part 12: Tag 5 People
Ha..bahagian ni saya akan abaikan dengan sengaja. Dengan yakin bahawa keingkaran saya akan mengganggu aliran mediocrity ini lantas membawa seluruh ketamadunan manusia ke lurah entropy. Kecuali satu:
1) Shukri (saja nak tengok kalau dia kene jawab lagi, jawapan dia sama tak)
2)
3)
4)
5)

Hamster!

Friday, February 23rd, 2007

leiceshamster_s.jpg

atas permintaan saudari Kish. maaf kalau tak comel. (klik untuk besarkan)

Always Look on the Bright Side of Life…

Thursday, February 22nd, 2007

brightside.jpg

dari Monty Python’s Life of Brian. (klik untuk warna)

Arus Subpermukaan

Thursday, February 22nd, 2007

undercurrent.jpg

AdiFitri.com updated

Wednesday, February 21st, 2007

My portfolio site http://www.adifitri.com/ is updated with a new look and new work.

I am trained as an architect and currently working as a designer/illustrator in a new media agency. I am self-motivated as well as a good team player, always eager to learn and explore new challenges.

(Saja tulis dalam English mana tahu ada kompeni dari luar negara terbaca. Tolong sebarkan pada kawan-kawan Art-director dan/atau Architect anda yang beroperasi di UK juga ya? Terima kasih.)

Shut your trap, Bear

Thursday, February 15th, 2007

beartrap02.jpg
..kerana taring dan lidah hanya mampu melukai.

Black Monday III

Wednesday, February 14th, 2007

bmthumb3

Black Monday II

Wednesday, February 14th, 2007

bmthumb2

Black Monday I

Wednesday, February 14th, 2007

bmthumb1

if I could be who you wanted,

Tuesday, February 13th, 2007

all the time,

all the time.