Archive for June, 2007

Autobots, menderum keluar!

Wednesday, June 27th, 2007

Bagai si Hanged Man dalam kad tarot layaknya: biarkan sahaja, lantas lihat keadaan beralih terang.
Memang tidak dirancang, mahupun diusahakan (kerana honestly? jangan harap nak dapat tiket ni). Tapi terima kasih pada si 39, dapat saya menonton tayangan perdana Transformers the Movie malam tadi.

Reviu? -bukan saya orangnya.

Saranan? -lontarkan sebarang konsepsi plot dan jalan cerita, dan nikmati gemilang orgi besi pada besi.

Kerja ialah Tenaga yang bertindak melalui Daya sesuatu objek bergerak

Tuesday, June 12th, 2007

Update: klik imej untuk warna

trapjaw

Chasing After Deer

Thursday, June 7th, 2007

chasedeerbw

dari ‘Chasing After Deer’, album Trials of Van Occupanther oleh Midlake:

and when you’re all alone and chasing after deer
don’t be upset if it’s scared and you can’t reach it
I know that you are fast
but it’s much faster
and after a while you can’t keep up
so you start to lag behind
but it doesn’t know
that you’ve resigned
so off a cliff
it falls to the sea
and you are sad
but the sea is not mine

*klik imej untuk warna.

Tag tanpa tema

Monday, June 4th, 2007

si PaksuBelahTepen telah tag saya dengan satu lagi set soalan umum. Mari kita lihat!

Name 3 schools u went to:
Sekolah Senibina Skudai
Sekolah ‘syen 2 (SMSSAAS)
Tadika Melody

Name 3 things in ur purse/backpack/bag:
Buku conteng
Kantung pensel
Cakeras luaran

Name 3 things u do when are really stressed:
Tarik nafas
Ambil wudhu’ (bunyi cam klishe, tapi ternyata mujarab)
Putarkan lagu dengan bahana yang agak tinggi

Name 3 places u go on a daily basis:
Bilik tidur
Bilik air
Bilik masak (hehe, dapur la. tapi nak ada “bilik” juga)

Name 3 favourite fruits:
Pisang
Epal hijau
Tembikai

3 names u go by:
Fi
Adi
Bohrtaag

3 of ur favourite foods:
Kombo nasi+kicap+ikan kembung goreng+bening bayam
Soto
Shepherd’s pie

3 things ur wearing right now :
alamak..sekarang tengah pakai shorts je. tapi shorts ni ada 3 belang!

The Whos
Who r in the house with u?
uh, sepatutnya tiada orang lain. harapnya masih begitu..

Who (or what) r u thinking about right now?
“…ngantuk la”

Who did u last talk to on the phone?
Perez. Dia suruh miss-call, tapi pegi angkat. Dah terpaksa tegur

Who do u sit next to in your class?
Er..ramai. Dalam perihal kedudukan dalam kelas, saya agak rambang

Who was the last person u told u loved?
It doesn’t really matter anymore. :|

Who do u wish were right now?
(Dude, soalan ni tak lengkap. Camner?)

Who gets on ur nerves the most at school
‘Adil. Kerana orang asyik kata rupa kami sama macam kembar. Bagi remaja 16/17 tahun yang sedang bergelut untuk define identiti diri, mempunyai orang yang rupa seiras adalah sangat menjengkelkan.

The Wheres
Where do u live?
Kampung Melayu

Where is ur phone?
Di tempatnya.

Where do u sleep?
Di belah kanan

Where is the last place u took a ride to?
Pulang ke rumah

Where are u now?
Di rumah yang disebutkan di atas.

The Whats
What was the last thing u ate?
Thornton’s Toffee.

What colour shirt r u wearing?
Uh, warna kulit

What is the closest item near u that is blue?
Monitor lama

What is ur favourite colour?
Warna alami.

What do u wear more: jeans or shorts?
Jeans

What is the last movie that u watched?
‘Science of Sleep’. ‘Pochong 2′ tak kira pasal 96% daripadanya saya tertidur. (Bukan kerana bosan, kerana terlalu kantuk. oh, dan Science of Sleep best!).

The Whens
When did u start school?
1986 – Tadika Melody

When is ur birthday?
30 Mac

When did u last go to the mall?
The Mall? Uih, dah lama sangat. Tiga tahun lepas juga adanya.

When was the last time u bought a pair of pants?
Bulan lepas ada beli seluar pendek untuk mandi di Cherating. Mandinya yang di Cherating, bukan pembelian seluarnya.>

When did u last burn something?
Semalam. Burn ‘Avatar, the Last Airbender’ musim 1 & 2 ke DVD.

Dah. Dan tag ini tak menyuruh saya tag orang lain pula! Bukankah itu agak… pointless? Ceit.

Ada baiknya kau bawa souvenir dari Kuching, Paksu..!

Orang Tua Mana Pogo

Sunday, June 3rd, 2007

tuatakpogoSemalam adalah gig paling sempoi pernah saya hadiri.

Sempoi bukan kerana persembahan kugirannya, sempoi kerana bila rasa malas nak layan kugiran yang tidak digemari, saya boleh duduk di belakang sambil membaca komik. Kalau haus boleh teguk air. Kalau masih bosan boleh kutuk vokalis yang sedang memekik (bukan nak kata la, tapi “hardcore Puchong” bukan sahaja tidak boleh dilayan, malah “sucks big time”).

Mujur ada Decma & the Could Have Been dan Hujan.
Yang tidak suck sama sekali.