Kisah Aneh di Hari Minggu

Ringkas cerita, semasa saya melayari internet, saya terjumpa ni:

06_kudakepang.jpg
…sebuah buku diiklankan, dengan beberapa toyol menghiasi kulit tersebut. Blog tersebut dipautkan dari sebuah banner dari blog lain:

03_kickdefella.jpg

…juga dengan lukisan toyol yang sama. Yang menarik, dua tahun lepas, saya lukis lukisan ini:

toyol00.jpg

Aneh bukan? Tak?

Bagaimana jika saya katakan bahawa saya tidak tahu menahu perihal penerbitan buku tersebut, atau pembikinan banner yang mengiklankannya?

Aneh tak?

Terkini: Tuan punya buku telah pun dihubungi dan beliau memohon maaf akan kekeliruan yang berlaku. Dia juga menawarkan saya untuk mereka semula kulit bukunya secara sah.

6 Comments

  1. Ironik sekali bila difikirkan hal ini boleh dikatakan mencuri dan ianya berkaitan dengan toyol.

    you gonna sue them?

  2. siasat dan hadiahkan toyol untuk mereka. 😀

  3. ske je sensasi2 kan? huhuu
    dh email author tu, dia mintak maaf, dia x tahu menahu psl design cover.
    apparently, it was negligence on the designer’s part.
    lepas tu, dia tambah kata sib baik printing sangkut (tp kt website kata dh bleh order? aneh lagi…), so, dia offer deal utk design the cover properly.
    amacam? nk amik x?

  4. amik je beb. if the banner’s anything to go by, maybe you can minimize the damage, hoho.

  5. Amek je… (kalau bleh mintak percentage dari units sold..hahaha)
    Sedih la tengok grafik ala mastika tuh…
    Tapi mungkin jugak a bit confusing kalau ko buat… (orang beli, ingatkan majalah grafik! hehe) tertipuuu…..

  6. amik je, tapi design seminimum mungkin macam cover buku SH*T dari Shahnon Ahmad (setakat tulisan dgn background yang kosong). hehehehe…

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*

© 2018 Go!Blog

Theme by Anders NorenUp ↑